Α.Π. αριθμ. 27 - 30/10/2009

Α.Π. αριθμ. 27 - 30/10/2009

ΘΕΜΑ: Συνιστάται Επιτροπή, με αντικείμενο την καταγραφή της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης, την αξιολόγηση των προβλημάτων που υπάρχουν σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία και την εισήγηση προς τον Υπουργό Οικονομικών προτάσεων για βελτίωση της απεικόνισης των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Έχοντας υπόψη:
Το Π.Δ. 185/2009 (ΦΕΚ Α΄213/7-10-2009): Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών κ.α. διατάξεις
Το Π.Δ. 63/05 (ΦΕΚ 98 Α/22-4-05) : Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα.
 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Συνιστάται Επιτροπή, με αντικείμενο την καταγραφή της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης, την αξιολόγηση των προβλημάτων που υπάρχουν σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία και την εισήγηση προς τον Υπουργό Οικονομικών προτάσεων για βελτίωση της απεικόνισης των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας.

Η Επιτροπή συγκροτείται από τους εξής:
κ. Βασίλη Μανεσιώτη, Διευθυντή-Σύμβουλο Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας σε θέματα Δημόσιας Οικονομικής και κ. Γ.Συμιγιάννη, επίσης ως εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδας, καθηγητή κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Σάββα Ρομπόλη, Επιστημονικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, κ. Τάκη Πολίτη, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών
Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε) και κα Στέλλα Μπαλφούσια, Ερευνήτρια Α΄ του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε). Τον συντονισμό της Επιτροπής θα έχει ο καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε) και τη γραμματειακή υποστήριξή της οι επιστημονικοί συνεργάτες του Σ.Ο.Ε.
Η  Επιτροπή θα παρέχει έργο χωρίς αμοιβή και θα υποβάλει το πόρισμά της στον Υπουργό Οικονομικών έως το τέλος του έτους.

Ο Υπουργός Οικονομικών
Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2009