Ι.Κ.Α. Αριθμ. πρωτ.: Γ99/1/89 - 03/06/2011 - Προώθηση ενημερωτικού εντύπου προς τους υπόχρεους εργοδότες

Ι.Κ.Α. Αριθμ. πρωτ.: Γ99/1/89 - 03/06/2011 - Προώθηση ενημερωτικού εντύπου προς τους υπόχρεους εργοδότες

ΘΕΜΑ: Προώθηση ενημερωτικού εντύπου προς τους υπόχρεους εργοδότες

Μετά την κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 48 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/τ.Α'/31-3-2011) με τις οποίες καθορίζονται οι νέοι όροι ρύθμισης των καθυστερούμενο3ν ασφαλιστικών εισφορών (εγκύκλιο 30/11 της Δ/νσης Ασφάλισης - Εσόδων), η Διοίκηση του Ιδρύματος επιδιώκει την οικοδόμηση μιας νέας περιόδου συνεργασίας του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με το σύνολο των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του σκοπού αυτού αποφασίστηκε η έκδοση και προώθηση στις επιχειρήσεις ενημερωτικού υλικού το οποίο και έχετε παραλάβει.

Ως εκ τούτου, καλείστε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την προώθηση του ενημερωτικού φυλλαδίου που έχετε παραλάβει προς τις επιχειρήσεις της περιοχής σας.

Η διανομή του φυλλαδίου αυτού, με την οργάνωση επισκέψεων των υπαλλήλων του Ιδρύματος στις επιχειρήσεις, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην οικοδόμηση μιας νέας αντίληψης για το κύρος και την αξιοπιστία του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.
Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι, θα πρέπει να φροντίσετε για την ενημέρωση των εργοδοτών με κάθε πρόσφορο τρόπο, σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ. Γ99/1/75/13-5-2011 σχετικό έγγραφό μας.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι η μείωση των εισφορών (10%) αφορά τους εργοδότες - οφειλέτες που θα υπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό και με την προϋπόθεση της εκπλήρωσης των όρων αυτού μέχρι 31/12/2012, η δε διαδικασία αυτής, θα καθοριστεί με νεότερο έγγραφο μας.

Με πίστη στην δυνατότητα επίτευξης μιας ειλικρινούς σχέσης με τις επιχειρήσεις, με σεβασμό στο μόχθο και τη παραγωγική προσπάθεια των εργαζομένων, εντείνουμε από κοινού την προσπάθεια καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής, έτσι ώστε η συνεπής και απρόσκοπτη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος και να δώσει τη δυνατότητα στο Ίδρυμα να προχωρήσει ακόμα και σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνημμένα έγγραφα