Κ.Υ.Α. Αριθ. 41525 - 27/9/2011 - Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο Ελληνικό Δημόσιο του παραβόλου και στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την ονομασία «Πράσινο Ταμείο» του ενιαίου ειδικού προστ

Κ.Υ.Α. Αριθ. 41525 - 27/9/2011 - Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο Ελληνικό Δημόσιο του παραβόλου και στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την ονομασία «Πράσινο Ταμείο» του ενιαίου ειδικού προστ

ΘΕΜΑ: Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο Ελληνικό Δημόσιο του παραβόλου και στο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την ονομασία «Πράσινο Ταμείο» του ενιαίου ειδικού προστίμου του άρθρου 24 του νόμου 4014/2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ» και καθορισμός των δόσεων καταβολής του παραπάνω ενιαίου ειδικού προστίμου (Α΄ 209)

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ — ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις παρ. 2 και 8, του άρθρου 24 του νόμου 4014/2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ» (Α΄ 209).

2. Τις διατάξεις του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα» (Α΄ 98), όπως ισχύει.

3. Τη με αριθμ. πρωτ. 3241/13−9−2011 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην διαδικασία είσπραξης του «Ενιαίου Ειδικού προστίμου» του άρθρου 24 του νόμου 4014/2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ» (Α΄ 209) και τις σχετικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος των Τραπεζών και της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ) Α.Ε.».

4. Το γεγονός ότι από της διατάξεις της παρούσης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1: Είσπραξη παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου − Κωδικοί πληρωμής

1. Η είσπραξη του παραβόλου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και του ενιαίου ειδικού προστίμου υπέρ του Πράσινου Ταμείου του άρθρου 24 του νόμου 4014/2011 γίνεται από τις παρακάτω τράπεζες και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ) Α.Ε. μέσω των υπηρεσιών της εταιρείας Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ Α.Ε.), αφού ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει τους αντίστοιχους κωδικούς πληρωμής, που έχει λάβει ηλεκτρονικά μετά την υποβολή της αίτησης.

ΕΘΝΙΚΗ
ALPHA BANK
Emporiki
EFG EUROBANK−ERGASIAS
ATEbank
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
CITIBANK N.A
ATTICA BANK
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ
MARFIN EGNATIA BANK
PROBANK
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ
MILLENNIUM BANK
Τ BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
HSBC
ΣΥΝ/ΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
PROTON BANK
GENIKI Bank
ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
FBB
ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε.
ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΣΥΝ/ΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΥΝ/ΚΗ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΥΝ/ΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝ/ΚΗ ΔΡΑΜΑΣ
ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ−ΛΗΜΝΟΥ
ΣΥΝ/ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ

Άρθρο 2: Κωδικοί πληρωμής του παραβόλου και του ενιαίου ειδικού προστίμου

1. Ο κωδικός πληρωμής του παραβόλου είναι 20 ψηφίων και η δομή του είναι η εξής:
Τα πρώτα 15 ψηφία είναι ένας τυχαίος απλός σειριακός αριθμός.
Τα επόμενα 3 ψηφία είναι τα εξής: 811.
Το επόμενο ψηφίο είναι ο αριθμός 2, (σταθερό ψηφίο από το σύστημα).
Το τελευταίο ψηφίο θα είναι κωδικός ελέγχου (check digit) το οποίο υπολογίζεται και ελέγχεται έναντι του κωδικού και του ποσού.

2. Ο κωδικός πληρωμής του ενιαίου ειδικού προστίμου είναι 20 ψηφίων και η δομή του είναι η εξής:
Τα πρώτα 15 ψηφία είναι ένας τυχαίος απλός σειριακός αριθμός.
Τα επόμενα 3 ψηφία είναι τα εξής: 812.
Το επόμενο ψηφίο θα είναι ο αριθμός 2, (σταθερό ψηφίο από το σύστημα).
Το τελευταίο ψηφίο θα είναι κωδικός ελέγχου (check digit) το οποίο υπολογίζεται και ελέγχεται έναντι του κωδικού και του ποσού.

Άρθρο 3: Διαδικασία απόδοσης

1. Τα εισπραττόμενα ποσά του παραβόλου με εντολή της ΔΙΑΣ Α.Ε. αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Τα εισπραττόμενα ποσά του ενιαίου ειδικού προστίμου με εντολή της ΔΙΑΣ Α.Ε. αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του Πράσινου Ταμείου σε ειδικό κωδικό με την επωνυμία «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο».

2. Οι Τράπεζες και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ) Α.Ε. αποδίδουν την επομένη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τα ποσά του παραβόλου μέσω της ΔΙΑΣ Α.Ε., σε απόδοση του υπό Κ.Α. 23/200121010 «ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού» λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης του Δημοσίου, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Επίσης ενημερώνουν με την αποστολή τηλεομοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού και τη Διεύθυνση Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων για το συνολικό ποσό, που κατατέθηκε στον παραπάνω λογαριασμό. Σε περίπτωση που δεν αποδοθούν εμπρόθεσμα τα κατατεθέντα ποσά εκδίδεται καταλογιστική πράξη για τον οφειλόμενο τόκο υπερημερίας από τον αρμόδιο οικονομικό επιθεωρητή.

3. Οι Τράπεζες και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ) Α.Ε. αποδίδουν την επομένη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τα ποσά του ειδικού προστίμου, μέσω της ΔΙΑΣ Α.Ε., σε απόδοση του υπό Κ.Α. 26133793, Περιγραφή «Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι ειδικότεροι όροι της συνεργασίας θα περιλαμβάνονται σε σύμβαση που θα υπογραφεί από την ΔΙΑΣ Α.Ε., τις Τράπεζες, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ) Α.Ε. και το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Άρθρο 4: Αριθμός Δόσεων

Ο αριθμός των δόσεων καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου καθορίζεται σύμφωνα με δήλωση του ενδιαφερομένου στην αίτηση του, ως εξής:

1) για ακίνητα κατοικίας: είκοσι οκτώ (28) μηνιαίες ή δέκα (10) τριμηνιαίες δόσεις.

2) για ακίνητα άλλης χρήσης: τριάντα τέσσερις (34) μηνιαίες ή δώδεκα (12) τριμηνιαίες δόσεις.

Άρθρο 5: Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ