Αρ. πρωτ.: ΔΕΣ Γ 1026196 ΕΞ - 13/02/2012 - Ανάκληση αδειών άσκησης επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού

Αρ. πρωτ.: ΔΕΣ Γ 1026196 ΕΞ - 13/02/2012 - Ανάκληση αδειών άσκησης επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού

ΘΕΜΑ: Ανάκληση αδειών άσκησης επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προαπαιτούμενο δικαιολογητικό για τη χορήγηση βεβαίωσης έναρξης εργασιών σε λογιστή φοροτεχνικό, αττοτελεί, μεταξύ άλλων και η άδεια άσκησης του επαγγέλματός του.

Στις περιπτώσεις που η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας αποφασίζει την ανάκληση άδειας άσκησης επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού, ο εν λόγω επιτηδευματίας οφείλει, να προβεί στη διακοπή της συγκεκριμένης δραστηριότητας, υποβάλλοντας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. δήλωση μεταβολής ή διακοπής εργασιών, κατά περίπτωση.

Έχει παρατηρηθεί όμως ότι, λογιστές φοροτεχνικοί, των οποίων η άδεια άσκησης επαγγέλματος έχει ανακληθεί, δεν προσέρχονται στη Δ.Ο.Υ. για να δηλώσουν τη διακοπή της δραστηριότητάς τους, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Κατόπιν τούτου, κάθε φορά που γνωστοποιείται στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., με έγγραφο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, η ανάκληση άδειας άσκησης επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού, θα αποστέλλεται πρόσκληση στον υπόχρεο (λογιστή φοροτεχνικό), προκειμένου να υποβάλλει τη σχετική ως άνω δήλωση.

Σε περίπτωση μη προσέλευσής του, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, παρακαλούμε να ενημερώνεται γραπτώς η Υπηρεσία μας.

Ακριβές Αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡ.ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ